Asenna langaton valvontakamera itse ja säästä satoja euroja

Asiakkaamme pohtivat usein pystyvätkö he asentamaan valvontakameran itse vai olisiko heidän järkevää hankkia myös asennuspalvelu. Miten paljon itseasennuksessa säästää rahaa? Onko asentaminen vaikeaa ja onnistuuko se ilman aikaisempaa kokemusta kyseisistä laitteista.

Yksittäisen langattoman valvontakameran asennus maksaa tyypillisesti noin 100-250€ riippuen tietenkin asennustyön laajuudesta ja tavasta. Lähes kaikki markkinoilla olevat langattomat valvontakamerat ovat suunniteltu ensisijaisesti koti- ja kesämökkikäyttöön. Yleisesti sanottuna ne on myös suunniteltu siten, että kamerat ovat myös sellaisen henkilön asennettavissa jolla ei ole aikaisempaa kokemusta laitteista.

Koti- ja kesämökkikäytössä langattomat valvontakamerat ovat kasvattaneet suosiotaan jatkuvasti. Myös langattomat valvontakamerat ovat kehittyneet jatkuvasti ja niiden valmistuksessa on silmällä pidetty itseasennuksen helppoutta. Esimerkiksi langattomat Reolink- valvontakamerat ovat täysin itseasennettavissa. Pakkauksen mukana tulevat asennusohjeet, jossa asentajaa neuvotaan vaihe vaiheelta. Yhden langattoman valvontakameran ”asennusvaiheita” ei kannata pelästyä. Asennus sisältää tyypillisesti nämä perusasiat:

  1. Valvontakameran liittäminen verkkovirtaan (pistorasiaan) mukana tulevalla virtalähteellä. Tämän vaiheen helppoutta voi verrata lähes älypuhelimen liittämistä laturiin?
  2. Etäkatseluohelmiston lataaminen sovelluskaupasta (Play-kauppa ja App Store) ja asentaminen.
  3. Sovellus käynnistetään ja valitaan ”laitteen lisäys”, tämän jälkeen kameran sarjanumero syötetään ohjelmistoon.
  4. Määritetään kameralle salasana ja yhdistetään kamera WiFi verkkoon (syötetään WiFin salasana ohjelmistoon).
  5. Tämän jälkeen kamera on käyttövalmis ja olet juuri säästänyt runsaasti euroja!

Vieritä ylös