Kesämökin valvontakameran valinta

Valvontakameroiden hinnat ovat laskeneet muutaman vuoden kuluessa tuntuvasti ja nykyään laadukkaan yksittäisen valvontakameran voi hankkia itselleen jo noin parilla sadalla eurolla.

Millainen valvontakamera mökille kannattaa hankkia

Kesämökeille hankitaan keskimäärin noin 1-4 valvontakameraa, yleisintä kuitenkin on, että mökille hankitaan ainoastaan yksittäinen valvontakamera. Markkinoilla on tarjolla lukuisia eri kameramalleja ja valmistajia. Millainen valvontakamera mökille kannattaisi sitten hankkia?

Kannattaako valvontakamera asentaa ulko- vai sisätiloihin? Paljonko mökin valvontakameran hankkimiseen kannattaa sijoittaa rahaa? Nämä ovat lyhykäisyydessään ne kysymykset, jota asiakkaamme pohtivat mökin valvontakameraa hankkiessa.

Aloitetaan siis laitteen hankinnasta. Mökin ja ylipäätään yksittäisen valvontakameran hankinnassa kannattaa onko mökillä jo olemassa oleva verkkoyhteys. Mikäli verkkoyhteys löytyy helpoin ja edullisin ratkaisu on langaton WiFi valvontakamera. WiFi valvontakamera yhdistetään mökin jo olemassa olevaan langattomaan verkkoon. Langattoman verkkoyhteyden avulla valvontakameraa voidaan hallita etänä esimerkiksi kotoa käsin tietokoneella ja älypuhelimella.

Jos mökiltä ei löydy jo olemassa olevaa verkkoyhteyttä suosittelen hankkimaan 4G valvontakameran. 4G valvontakamerassa on tyypillisesti 4G- SIM, jonka avulla kameralle saadaan verkkoyhteys. 4G valvontakameran SIM on täysin vastaava verrattuna perinteisen 4G reitittimen SIM- korttiin. Kun hankit 4G valvontakameran sinun ei siis tarvitse hankkia erikseen reititintä vaan 4G valvontakamerassa on suoraan paikka data SIM kortille.

Langattomat WiFi ja 4G valvontakamerat vaativat kuitenkin virtalähteen. Valvontakamera vaatii toimiakseen sähköä eli nämä kannattaa ottaa huomioon kameraa hankkiessa ja asennuspaikkaa suunniteltaessa. Esimerkiksi Reolink valvontakameraan saatavilla valmistajan oma aurinkopaneeli, jonka varassa valvontakamera kykenee toimimaan lähes koko kevät-, kesä- ja syysajan.

Mikäli etsit täysin toimintavarmaa valvontakamerajärjestelmää, täytyy se edelleen toteuttaa kaapeloimalla. Kehityksen ansiosta valvontakamerat kykynevät kuitenkin nykyisin toimimaan yhden tietoverkkokaapelin varassa. Hankinnassa kannattaa kiinnittää huomiota nimenomaan siihen, että hankittava järjestelmä on IP- valvontakamerajärjestelmä, sekä järjestelmän tallennin on varustettu PoE virran ja datan syötöllä. PoE mahdollistaa valvontakameralle virran ja datan syötön yhdessä samassa tietoverkkokaapelissa, tällöin kamerat eivät vaadi enää erillisiä virtalähteitä.

Kaapeloitua valvontakamerajärjestelmää voidaan edelleen pitää monin verroin varmatoimisempana langattomaan verrattuna. Edelleen lähes kaikki ammattikäyttöön suunnitellut valvontakamerat ja valvontakamerajärjestelmät toteutetaan tietoverkkokaapelointia käyttäen. Jos aiot rakentaa laadukkaan ja pitkäikäisen järjestelmän toteuta mökin valvontakamerajärjestelmä kaapeloimalla.

Vieritä ylös