Dahua NVR tallentimen käyttöönotto (4.0 käyttöjärjestelmä)

1. Kiintolevyn asennus (jos ei valmiiksi asennettu)

  1. Irrota ruuvit tallentimen pohjasta sekä takaosasta ja avaa suoja kansi.
  2. Sijoita kiintolevy tallentimeen siten, että tallentimen ruuvinreiät kohtaavat kiintolevyn ruuvinreikien kanssa.
  3. Kytke kovalevyn virtakaapeli ja SATA-kaapeli.
  4. Kiinnitä kiintolevy neljällä ruuvilla tallentimen pohjaan
  5. Lopuksi kiinnitä suojakansi ruuveilla takaisin paikoilleen.

2. Dahua 4.0 käyttöjärjestelmän käyttöönotto

2.1 Kytke tallentimeen valvontakamerat, virtakaapeli, näyttö sekä hiiri. Käynnistä tallennin.

2.2 Ensimmäisellä käynnistyksellä tallennin siirtyy automaattisesti aloitusvalintojen määritykseen.

2.3 Valitse tallentimen sijainniksi (Location): Suomi (Finland). Sijainnin määritettyäsi, ohjelmisto asettaa automaattisesti ohjelmiston käyttökieleksi Suomen. Mikäli tallentimen kieli ei vaihdu suomeksi tai haluat vaihtaa kieltä valitse “Language-valikko ja valitse haluamasi kieli.

2.4 “Video Standard”- valintaa ei tarvitse muuttaa (Oletus PAL) voit siirtyä eteenpäin käyttöönotossa “Next”-painikkeella.

3. Hyväksy valmistajan lisenssitiedot ja klikkaa “Seuraava”. Lisenssitiedot ja käyttöoikeussopimus tulee hyväksyä, että voit jatkaa ohjelmiston käyttöönottoa.

4. Määritä tallenninlaitteelle oikea aikavyöhyke ja kellonaika. Siirry eteenpäin käyttöönotossa “Seuraava”-painikkeella.

5. Aseta laitteelle haluamasi salasana. Salana tulee olla vähintään kahdeksan merkkiä ja sen tulee sisältää vähintään kaksi kirjainta, numeroa tai symbolia.

6. Voit määrittää tallentimelle myös kuviolukon, joka nopeuttaa kirjautumista salasanan syötön sijaan. Kuviolukko toimii ainoastaan suoraan tallentimelle.

6.1 Klikkaa ohita,mikäli et halua ottaa kuviolukkoa käyttöön.

6.2 Määritä kuviolukko “piirtämällä” kaksi kertaa sama kuvio. Tämän jälkeen siirry eteenpäin “Seuraava”-painikkeella.

7. Määritä valinnaiset salasanan palautustavat. Valittavissa salasanan palautus sähköpostiin ja salasanan resetointi turvakysymyksillä.

7.1 Salasanan palauttaminen sähköpostilla vaatii aina toimiakseen kaapeloidun verkkoyhteyden. Mikäli, et ole liittämässä tallenninta verkkoon tulee sinun valita salasanan palautus turvakysymyksillä.

7.2 Salasanan palauttaminen turvakysymyksillä, valitse turvakysymykset ja lisää niihin vastaukset. Tämän jälkeen tallenna ja siirry eteenpäin “Tallenna”- painikkeella.

8. Ohjelmiston automaattinen päivityksen tarkistaminen. Jos olet liittämässä NVR- tallenninlaitteesi verkkoon. Suosittelemme ottamaan käyttöön automaattisen päivityksen tarkistuksen. Tämän avulla ohjelmisto ilmoittaa Järjestelmä-valikossa jos laitteelle on saatavilla uusi ohjelmistopäivitys. Ohjelmisto päivitys voidaan tehdä suoraan verkon yli. Siirry eteenpäin “Seuraava”-painikkeella.9. Yleiset asetukset. Valikossa voi määrätä tallentimelle haluamasi laitenimen ym. Yleiset valikossa ei ole pakollista tehdä muutoksia oletusvalintoihin. Siirry eteenpäin “Seuraava”-painikkeella.

10. Järjestelmän aika-asetukset. Määritä valikosta haluamasi järjestelmän aika- ja päiväysmuoto asetukset. Siirry eteenpäin “Seuraava”-painikkeella.

11. Voit määrittää valikkoon haluamasi loma-ajat mikäli haluat, että järjestelmä toimii eritavoin loma-aikoina. Siirry eteenpäin “Seuraava”-painikkeella.

12. Verkkoasetukset ja niiden määritys

12.1 Liitä tallentimen verkkoporttiin verkkoyhteys kaapelilla. Valitse tämän jälkeen ohjelmistosta “Muokkaa” , painike avaa sinulle uuden ponnahdusikkunan. Valitse tämän jälkeen “DHCP” asetus käyttöön. Mikäli DHCP ei ole käytössä verkossasi sinun tulee määrittää verkkoasetukset manuaalisesti. Tallenna asetukset “Tallenna”-painikkeella ja jatko käyttöönottoa “Seuraava”-painikkeella.

12.2 Mikäli et ole liittämässä tallenninta verkkoon voit siirtyä seuraan eteenpäin “Seuraava”-painikkeella.

13. P2P Etäkatselu

13.1 Mikäli olet liittänyt tallentimen verkkoon ja haluat ottaa järjestelmän etäkatselun käyttöön varmista, että P2P on “käytössä”.
Etäkatselu ja verkkoyhteys ovat toiminnassa kun “Tila”- kohdassa “Online”.

13.2 Tallentimen (SN) on nähtävillä oikeanpuoleisen QR-koodin alapuolella. SN-tunnukset avulla tallenninlaite lisätään etähallintaohjelmistoon. (DmSS ja SmartPSS).

14. Laiteasetukset

14.1 Dahua PoE NVR tallennin, etsii ja alustaa automaattisesti PoE portteihin liitetyt Dahua Ip-valvontakamerat. Mikäli käytössäsi on Dahuan PoE tallennin ja liität siihen Dahuan Ip-kameroita voi siirtyä eteenpäin “Seuraava”- painikkeella.

14.2 Mikäli liität tallentimeen valvontakameroita esimerkiksi lähiverkon kautta, voit hakea lähiverkkoon liitetyt kamerat helposti “Laitehaku”painikkella. Lisää haluttua kamera “Lisää-painikkella”. Siirry eteenpäin “Seuraava” – painikkeella.

15. Tallennusasetukset

15.1 Valikosta voit määrittää haluamasi tallennustavan tallentimen sisäiselle kiintolevylle. Määritä haluamasi tallennustapa valitsemalla valikosta “Vakio”, “Liike”, “Hälytys”, “MD& Hälytys” tai “Älykäs”. Valitse haluttu tallennustapa ja lisää se aikataulunäkymään (kuten mallikuvassa on lisätty jatkuva tallennus (vihreät palkit).

  • Vakiotallennus= Vihreä väri tarkoittaa jatkuvaa tallennusta kyseisenä aikana.
  • Liiketallennus= Keltainen väri tarkoittaa liiketallennusta kyseisenä aikana.
  • Älykästallennus= Sininen väri tarkoittaa Dahua IVS tallennnusta kyseisenä aikana (ansalanka, hälytysalue ym.

16. Tilannekuva

16.1 Voit määrittää tilannekuvalle myös haluamasi aika-asetukset. Peruskäytössä voit siirtyä eteenpäin ilman muutoksia ja viimeistellä käyttöönoton “Valmis”-painikkella.

17. Käyttöönotto on valmis. Kiitos valinnastasi!

Vieritä ylös