Dahua liiketunnistuksen käyttöönotto NVR tallentimella (4.0)

Ohje suositun ja tehokkaan Dahua liiketunnistuksen käyttöönottoon suoraan Dahua NVR verkkotallentimella. Ohjeen mallitallentimessa Dahuan uusin 4.0 käyttöjärjestelmä.

  1. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja avaa ohjelmiston päävalikko.

2. Päävalikon avauduttua valitse “Hälytys”.

3. Valitse vasemmalla sijaitsevista alavalikoista “Tunnistus”. Tämän jälkeen sinulle avautuu liiketunnistusvalikko. Valikon avattuasi hälytyskanava kohdassa D1. D1 tarkoittaa nyt tallentimen ensimmäistä kanavaa. Voit vaihtaa alavalikosta kanavaa ja liiketunnistus tulee käyttöönottaa jokaisella haluamallasi kanavalla erikseen. Voit käyttöönottaa liiketunnistuksen “Ota käytt. MD”- kohdasta.

4. Valitse tämän jälkeen Alue kohdasta “Aseta”. Klikattuasi aseta- painiketta ohjelmisto avaa sinulle kamerakuvan. Voit määrittää kamerakuvaan nyt haluamasi liiketunnistusalueen. Kuvassa näkyvät punaiset neliön ovat liiketunnistusaluetta.

4.1 Mikäli haluat muuttaa liiketunnistusaluetta, “maalaa” hiirellä haluamasi osa kuvasta ja huomaat, että punainen alue katoaa kuvasta. Tämä tarkoittaa sitä, että liiketunnistus ei aktivoidu mikäli liike tapahtuu kohdassa jossa ei ole punaista aluetta. Selkeytettynä: Punainen ruudukko = liiketunnistusalue.

4.2 Kun viet hiiren kuvan keskikohdilta näytön ylälaitaan huomaat, että sinulle aukeaa liiketunnistuksen valikko. Voit määrittää tästä valikosta liiketunnistuksen herkkyyden sekä kynnyksen liiketunnistuksella.

4.3 Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset palaa takaisin liiketunnistuksen valikkoon klikkaamalla hiiren oikeaa painiketta.

5. Kun olet määrittänyt haluamasi liiketunnistusasetukset klikkaa “käytä” ja ohjelmisto palaa takaisin päävalikkoon.

HUOM! Mikäli et klikkaa käytä-painiketta asetukset eivät tallennu eikä järjestelmä ota liiketunnistusta käyttöön!

6. Nyt kameran/ kameroiden liiketunnistus on aktivoitu. Mikäli haluat myös tallentaa videokuvaa liikkeestä, tulee liiketallennus ottaa erikseen käyttöön laitteen tallennusasetuksissa.

6.1 Siirry tallennusasetuksiin “Tallennus”-painikkeella.

8. Valitse vasemmalla sijaitsevista alavalikoista “Aikataulu”

8.1 Kanavakohdassa oletuksena D1, mikä tarkoittaa taas tallentimen ensimmäistä kanavaa. Kaikki tehtävät asetusmuutokset koskevat nyt vain D1 kanavaa. Mikäli haluat käyttöönottaa tallennuksen jokaisella kanavalle (jokaisella kameralla) valitse Kanavan alasvetovalikosta “All”. Tällöin asetusmuutokset koskevat jokaista kanavaa ja voit määrittää ne yhdellä kerralla.

8.2 Mikäli haluat käyttöönottaa liiketallennuksen myös jokaiselle viikonpäivälle, valitse päivien yläpuolelta “kaikki”. Tällöin määrität jokaiselle viikonpäivälle samat tallennusasetukset. Jos haluat määrittää liiketallennuksen vain tietylle päivälle, valitse haluamasi viikonpäivä.

8.3 Poista ensin jatkuva tallennus käytöstä seuraavasti:
Vie hiiri esim. sunnuntain kohdalle ja pidä hiiren vasenta painiketta pohjassa ja poista vihreä palkki “vetämällä hiirellä palkin päällä. Kun olet poistanut vihreän palkin valitse “Liike” eli keltainen aktiiviseksi ja “vedä” keltainen palkki viikonpäivän kohdalle.

8.4 Kun näkymä on kuvan mukainen, olet käyttöönottanut liiketallennuksen jokaisella viikonpäivällä ja valituilla kanavillasi (Kuvassa D1).

Vieritä ylös